Det finns många sajter och mycket bra och lärorikt undervisningsmaterial som berättar mer om avfallshantering. Här är några tips.
Det mesta skolmaterialet kan beställas gratis från organisationer eller via din kommun.
Sopskolan.se är ett skolmaterial för klass 7 till 9. Sajten byggs på efter hand. Idag kan du lära dig om farligt avfall, om materialåtervinning och om hur vi kan minska mängden avfall. Materialet har utvecklats av Avfall Sverige i samarbete med El-Kretsen och Batteriinsamlingen.
Hos El-kretsen finns skolmaterial. Där kan du även beställa Bamsetidningen "Bamse och de försvunna batterierna".
Förpackningsinsamlingen har ett pedagogisk material riktat till förskolan, materialvarlden.se. På Materialvärldens webbplats kan förskolor ladda ner särskilda uppdrag att göra tillsammans på förskolan.
Mitt avtryck är Hässleholm Miljös skolwebb, där söta sopsamlarmonster hjälper lär oss sortera.
VafabMiljö har ett stort utbildningspaket, med material för allt från förskola till gymnasieskolan och SFI
Sopspelet lär snabbt de lite yngre barnen att sortera rätt. En liten mask har huvudrollen i spelet som tagits fram av Trollhättan Energi. Det funkar bra på Android, iOS och webben.
Smartmedmat är en webbaserad läroplats för elever i årskurs 4-6, som handlar om mat, matavfall och hur man gör biogas på det. Den är framtagen på uppdrag av VA Syd.
Håll Sverige Rent har mycket material för skola och förskola.
Det regionala avfallsbolaget i norra Stockholm, Sörab, har en fin sajt för de äldre barnen, One Planet.
Nordiska Ministerrådet tagit fram en lärarhandledning och ett elevhäfte om att förebygga avfall med många tips om hur vi kan se till att avfall från kläder, mat och elektronik inte uppkommer.
Sveriges Radio har gjort en rad inslag om sophistoria.
Natur & Miljöboken erbjuder bra utbildningsmaterial för mellanstadieelever för nedladdning.