Nyheter

Minska Avfallet

2020-11-23

Europa minskar avfallet 2020

Just nu, mellan 21-29 november, pågår Europa minskar avfallet-veckan, en vecka för att lyfta vikten av att förebygga att avfall uppkommer och att minska halterna av farliga ämnen i avfallet.

Läs mer
Materialvarlden 1Logo

2020-11-17

Snorkul i Materialvärlden - en räddare i vab-nöden

Nu har FTI lanserat kampanjen Snorkul i Materialvärlden – en räddare i vab-nöden, ett pedagogiskt material för att uppmuntra och lära barn och föräldrar om återvinning.

Läs mer
Sortering Barn

2020-11-03

Avfall Sverige presenterar statistik på läns- och kommunnivå

Nu kan Avfall Sveriges årliga statistik över hushållsavfallet på läns- och kommunnivå presenteras. Statistiken visar bland annat att den totala mängden insamlade förpackningar och returpapper per person är betydligt…

Läs mer
Mobil

2020-10-26

Cirkulera din hemelektronik

Vi måste bli bättre att återbruka och återvinna vår hemelektronik. Nu startar kampanjen Cirkulera Mera av Elektronikbranschen.

Läs mer
Viola

2020-10-14

Idag är det International E-Waste Day

Idag, den 14 oktober är det International E-Waste Day. Tillsammans med övriga Europa går vi ihop och uppmärksammar och sprider information om hur viktigt det är att vi samlar in och återvinner elavfall och batterier.

Läs mer
Laptop Unsplash

2020-08-12

Gör det osynliga avfallet synligt

Helt vanliga saker lämnar avfall efter sig, som vi aldrig ser. Förutom det avfall som uppstår då en förbrukad produkt slängs så uppstår avfall under tillverkningen av produkten.

Läs mer