Linda Hallberg tackar second hand för stilen

Linda är makeup-artisten som gärna går ut osminkad, är duktig på att laga sina favoritprylar och som har tröttnat på onödiga förpackningar.


På sin blogg tipsar hon om hur pennor, krämer och puder kan användas för att skapa olika uttryck. Baksidan av de många prover som hon får att testa syns hemma i lägenheten i Järfälla: förpackningar i mängder.

– Det blir mycket kartonger. Man kan få ett läppstift i en stor kartong, när de lika gärna kan lägga det i ett kuvert. Varför tänker folk inte på naturen, säger Linda Hallberg ilsket.

Eftersom det saknas möjlighet att lämna annat än vanliga sopor där hon bor, tar hon förpackningarna till återvinningscentralen samtidigt med batterier och annat avfall.

– Jag vill gärna vara bra mot miljön. Jag är vegetarian och djurvän och vill ta hand om miljön på det sätt som jag kan. Jag försöker så gott det går, man är inte perfekt alltid.

Naturnära
Även om det oftast är en väl-sminkad Linda som syns i sociala media, gillar hon motsatsen också.

– Jag går ofta ut osminkad. Det är jätteskönt att bara dra på sig träningskläder och gå ut.

– Vi har skogen precis utanför dörren. Jag älskar att vara ute i naturen.

När hon var yngre var Linda scout och de takterna verkar sitta kvar: i höst planerar hon bestiga Kebnekaise.

Personligt med begagnat
Sin personliga makeup-stil kompletterar Linda med ett personligt klädval.

– Jag är inte särskilt intresserad av mode, men väldigt intresserad av personlig stil. Jag shoppar ganska mycket second hand, det är miljövänligt och du kan hitta saker som alla andra inte har.

Mest är det kläder hon letar efter på second hand, prylar har hon över huvud taget inte köpt på väldigt länge. Ett särskilt kärt second hand-fynd är hennes väska.

– Den har jag använt varje dag, men nu har den gått sönder. Jag har jätte-separationsångest från sådant som jag verkligen tycker om. Men jag kommer att laga den.

Ända sedan hon var liten har Linda varit en pysselmänniska. Hon syr och fixar att laga många prylar själv, så nu väntar den trasiga väskan på nålens helande kraft. Och hon verkar alltid vara redo; på ett bröllop fick hon rycka in och laga en av tärnornas klänningar, som plötsligt spruckit.

– Det är bra att kunna sy, konstaterar Linda Hallberg.Senast uppdaterad: 2019-10-29