Pick-Up Service – dina förpackningar hämtas hemma


Pick-Up Service är en tjänst där du kan få dina källsorterade förpackningar av papper, plast och metall hämtade hemma i din bostad. Tjänsten bekostas av producenterna och är kostnadsfri för dig som privatperson. Glasförpackningar och tidningspapper ingår inte. 

När du anslutit dig till tjänsten får du tre källsorteringskassar för inomhusbruk hemskickade. De är märkta med plast-, pappers- och metallförpackningar. I källsorteringskassarna sätter du medföljande insatspåsar. Insatspåsarna är anpassade för att räcka cirka en månad. 

När påsarna är fulla måste du försluta dem med de buntband som medföljer. Upp till fem påsar kan vi hämta vid hämtningstillfället. Upphämtning av fulla påsar bokas per e-post eller telefon och utförs inom två vardagar från bokning. Endast tomma och torra förpackningar i insatspåsar hämtas. Andra påsar eller säckar än bifogade insatspåsar tas inte emot. Fulla påsar måste vara hela och förslutna. 

Dagen för hämtning ska du om du bor i villa placera de fulla påsarna vid din ytterdörr, de får inte ställas på gatan. Hämtning sker vardagar mellan 8 och 16. Bor du i lägenhet behöver du vara hemma vid hämtning (som sker mellan 17 och 21) eftersom fulla påsar inte får placeras i trapphus eller på gatan. 

Källsorteringskassarna behåller du för fortsatt användning och nya insatspåsar beställer du per e-post eller telefon. 

Tjänsten är tillgänglig i hela Sverige. För att ansluta dig behöver du göra en anmälan på https://tmr.se/tmr-och-bring/. Efter att du accepterar de allmänna villkoren kommer ett start-kit per post och du kan börja använda tjänsten. Uppsägningstid för tjänsten är en månad. Senast uppdaterad: 2020-11-27